Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Vallokalerna öppnade i Venezuela

01:55. Venezuela befinner sig mitt i en akut ekonomisk kris som slår hårt mot befolkningen – sex av tio venezuelaner lever i extrem fattigdom.

Vallokalerna i Venezuela har öppnats. Den sittande presidenten Nicolás Maduro väntas vinna valet och motkandidaten Henri Falcón, anses ha försvinnande små chanser.

Omvärlden har riktat skarp kritik både mot Maduro och mot hur valet genomförs och oppositionen i Venezuela har valt att bojkotta det. Inga oberoende observatörer finns på plats.

Venezuela befinner sig sedan flera år tillbaka i en ekonomisk tillbakagång. Under 2016 minskade landets ekonomi med 16,5 procent, enligt USA:s finansinspektion.

Vallokalerna håller öppet fram till midnatt svensk tid.

Läs mer: Pensionärer drabbas värst när diktaturen närmar sig

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.