Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/varldens-50-basta-restauranger-har-utsetts/

Världen

Världens 50 bästa restauranger har utsetts

Den franska restaurangen Mirazur med den argentinske kocken Mauro Colagreco har utsetts till världens bästa. Foto: Valery Hache/AFP

Vill du äta på världens bästa restaurang? Då ska du åka till Frankrike, närmare bestämt till staden Menton, där Mirazur ligger. 

Nu har världens 50 bästa restauranger utsetts. 

Men vill man inte åka riktigt så långt, så kan man istället åka till Stockholm, där restaurangen Frantzén ligger som kvalar in på 21:a plats på listan. 

Läs mer: 17.000 i kö för att äta på hajpad restaurang 

Vill man däremot ha lite alternativ nära till hands, så finns två av världens bästa krogar i Köpenhamn. En av dem, Noma, kvalar dessutom in på andra plats på listan.

Det är sidanThe World's 50 Best Restaurants” som gjort listan. Bakom sidan står över 1.000 kulinariska experter som varje år tar fram en lista på de bästa restaurangerna. 

I år har nya spelregler införts, vilket innebär att om en restaurang en gång hamnat på förstaplats på listan, så kan den inte hamna på listan igen. Det betyder att Mirazur i Menton inte kommer kunna kvala in som en av världens bästa restauranger år 2020.

Läs mer: Här är Sveriges bästa restauranger enligt White Guide 

Men smakar det, så kostar det. En lunch på Mirazur kostar 160 euro och en middag kostar 260 euro, motsvarande runt 1.600 respektive 2.600 kronor.