Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 18:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/varldens-enda-t-rexunge-pa-auktion/

Världen

Världens enda T-rexunge på auktion

Ett dinosaurieskelett, som påstås vara det enda kända skelettet av en Tyrannosaurus rex-unge, är till salu på nätet för motsvarande 30 miljoner kronor, skriver Vetenskapsradion.

Rätta artikel

Skelettet hittades av en privatperson i Montana i USA 2013, och har lånats ut till ett naturhistoriskt museum där det stått till allmän beskådan – tills ägaren hamnade i säljartankar.

Försäljningen upprör forskare, som går miste om ett viktigt studietillfälle. Det är dock inte klarlagt huruvida det faktiskt rör sig om ett skelett från en T-rex eller en nära släkting, Nanotyrannus.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt