Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/varldens-vagval-infor-coronahotet-italien-eller-sydkorea/

02:03. Länderna som drabbats hårdast av pandemin hittills har haft helt olika strategier – och resultat. Nu står världen inför ett vägval.
VÄRLDEN

Världens vägval inför coronahotet: Italien eller Sydkorea

När coronapandemin nu har spritt sig över hela jordklotet vänder många blickarna mot de länder utanför Kina som har drabbats hårdast.

Italien och Sydkorea har valt olika strategier för att stoppa smittan. Resultaten så här långt skiljer sig markant.

Blir Sverige som Italien eller som Sydkorea?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 9 En målning av Franco Rivolli pryder nu Papa Giovanni XXIII-sjukhuset i Bergamo. Läkaren har vingar på ryggen och kramar om landet. ”Till alla er... Ett stort tack” står skrivet högst upp.
Foto: Piero Cruciatti/AFP
Bild 2 av 9 Telefonister anställda av Sydkoreas regering fick i uppgift att ringa runt till medlemmar ur den kristna sekten Shincheonji för att kontrollera om de haft symtom på covid-19.
Foto: Ahn Young-joon/AP
Bild 3 av 9 Militär har upprättat en kontroll vid småstaden Codogno i Italien. Den 8 och 9 mars meddelade premiärminister Giuseppe Conte att först norra delen av landet, sedan hela Italien, var försatt i karantän.
Foto: TT
Bild 4 av 9 Den sydkoreanska regeringen och president Moon Jae-in, trea från vänster, under ett särskilt regeringsmöte för att diskutera åtgärder för att förhindra ytterligare spridning av covid-19, 25 februari 2020.
Foto: Han Sang-kyun/AP
Bild 5 av 9 En drive-in teststation för coronaviruset i Daegu, Sydkorea.
Foto: TT
Bild 6 av 9 Läkaren Li Wenliang hedras med blommor vid ett sjukhus i Wuhan i Kina, 7 februari 2020. Li blev känd som en av de åtta läkare som tystades, anklagade för att ”sprida falska rykten” om det nya coronaviruset. Han smittades själv av viruset och dog den 7 februari i år.
Foto: AFP
Bild 7 av 9 Pendlare på tunnelbanan i Shenzhen i Kina, 18 mars 2020. Flera av stadens tunnelbanestationer, som ofta var överfulla under rusningstid, har vidtagit olika åtgärder för att undvika stora folksamlingar efter det nya coronavirusets utbrott.
Foto: Liang Xu/TT
Bild 8 av 9 Nicola Zingaretti, ledare för Demokratiska partiet i Italien, la ut bilder på Instagram där han drack sin aperitif på trånga barer. Några dagar senare kom det fram att han själv var smittad.
Foto: Carlo Cozzoli/TT
Bild 9 av 9 Dödsannonserna i tidningen L'Eco di Bergamo den 9 februari 2020.
Foto: Giovanni Locatelli/Reuters