Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 02:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/varldens-vagval-infor-coronahotet-italien-eller-sydkorea/

2 min 3 sek. Länderna som drabbats hårdast av pandemin hittills har haft helt olika strategier – och resultat. Nu står världen inför ett vägval.
VÄRLDEN

Världens vägval inför coronahotet: Italien eller Sydkorea

När coronapandemin nu har spritt sig över hela jordklotet vänder många blickarna mot de länder utanför Kina som har drabbats hårdast.

Italien och Sydkorea har valt olika strategier för att stoppa smittan. Resultaten så här långt skiljer sig markant.

Blir Sverige som Italien eller som Sydkorea?

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 9 En målning av Franco Rivolli pryder nu Papa Giovanni XXIII-sjukhuset i Bergamo. Läkaren har vingar på ryggen och kramar om landet. ”Till alla er... Ett stort tack” står skrivet högst upp.
Foto: Piero Cruciatti/AFP
Bild 2 av 9 Telefonister anställda av Sydkoreas regering fick i uppgift att ringa runt till medlemmar ur den kristna sekten Shincheonji för att kontrollera om de haft symtom på covid-19.
Foto: Ahn Young-joon/AP
Bild 3 av 9 Militär har upprättat en kontroll vid småstaden Codogno i Italien. Den 8 och 9 mars meddelade premiärminister Giuseppe Conte att först norra delen av landet, sedan hela Italien, var försatt i karantän.
Foto: TT
Bild 4 av 9 Den sydkoreanska regeringen och president Moon Jae-in, trea från vänster, under ett särskilt regeringsmöte för att diskutera åtgärder för att förhindra ytterligare spridning av covid-19, 25 februari 2020.
Foto: Han Sang-kyun/AP
Bild 5 av 9 En drive-in teststation för coronaviruset i Daegu, Sydkorea.
Foto: TT
Bild 6 av 9 Läkaren Li Wenliang hedras med blommor vid ett sjukhus i Wuhan i Kina, 7 februari 2020. Li blev känd som en av de åtta läkare som tystades, anklagade för att ”sprida falska rykten” om det nya coronaviruset. Han smittades själv av viruset och dog den 7 februari i år.
Foto: AFP
Bild 7 av 9 Pendlare på tunnelbanan i Shenzhen i Kina, 18 mars 2020. Flera av stadens tunnelbanestationer, som ofta var överfulla under rusningstid, har vidtagit olika åtgärder för att undvika stora folksamlingar efter det nya coronavirusets utbrott.
Foto: Liang Xu/TT
Bild 8 av 9 Nicola Zingaretti, ledare för Demokratiska partiet i Italien, la ut bilder på Instagram där han drack sin aperitif på trånga barer. Några dagar senare kom det fram att han själv var smittad.
Foto: Carlo Cozzoli/TT
Bild 9 av 9 Dödsannonserna i tidningen L'Eco di Bergamo den 9 februari 2020.
Foto: Giovanni Locatelli/Reuters