Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Världsrekord i filibustrande

Jung Chung-rae talade på lördagen i 11 timmar och 39 minuter.
Jung Chung-rae talade på lördagen i 11 timmar och 39 minuter. Foto: Kim Hyun-tae/AP

Oppositionella parlamentsledamöter i Sydkorea har gått in på sjätte dagen av tal i kammaren i sina försök att blockera en ny anti-terrorlag som innebär ökad övervakning. Det så kallade filibustrandet har pågått dygnet runt sedan i tisdags, vilket gör det till världens längsta, enligt tidningen Kyunghyang Shinmun.

 

23 parlamentsledamöter har talat i genomsnitt fem timmar vardera i protest mot lagförslaget som man tror kommer att inkräkta på individens fri- och rättigheter, bland annat genom ökad telefonövervakning.

Det hittills längsta filibustrandet står Jung Chung-rae för, han talade i 11 timmar och 39 minuter i lördags. Vissa ledamöter har fallit i tårar, en har sjungit och en annan läste högt ur George Orwells dystopiska klassiker 1984.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.