Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

”Vi är i en krigszon just nu”

Han hör eldgivning och försöker stanna inomhus för att undvika turbulensen. Tripolibon Taher vittnar på söndagsförmiddagen om stämningen i Libyens huvudstad.

Taher, som befinner sig i närheten av Khaddafis residens, berättar i en telefonintervju med al-Jazira om situationen.

– Folk stannar inomhus. Det är en kamp, vi är i ett krig. Vi är i en krigszon just nu och försöker få hjälp. Vi har ingen möjlighet att kommunicera, vi har ingen radio, säger han till tv-kanalen.

Under intervjun hörs flera gånger eldgivning och Taher berättar att det är Khaddafis soldater som avfyrar skottsalvorna.

– De är i den nigerianska ambassaden och i en gymnasieskola för flickor. De är också på en ögonklinik. De är på taket där, säger han.

– De använder sig av granatkastare. De har slagit hårt mot oss och de började för bara en och en halv timme sedan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.