Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 22:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/vinna-eller-forsvinna-for-boris-johnson-pa-hemmaplan/

00:58. Lord Buckethead har manifesterat sitt missnöje mot den brittiske premiärminstern flera gånger. Men vem är egentligen skämtkandidaten?
Världen

Vinna eller försvinna för Boris Johnson – på hemmaplan

När britterna går och röstar på torsdag har landet hållit tre val och två folkomröstningar på bara fem år.

I premiärminister Boris Johnsons valkrets kandiderar en påstådd utomjording med spann på huvudet.

Det är ett galet val, skriver DN:s Katrine Marçal.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 9 ”Lord Buckethead” har blivit ett politiskt fenomen i Storbritanniens val ända sedan 80-talet. BBC-presentatören Sophie Long tar en selfie med skämtkandidaten.
Foto: Mark Kerrison/Alamy Stock Photo
Bild 2 av 9 Ute på de välstädade gatorna i Boris Johnsons distrikt Uxbridge vill folk helst julhandla i fred. Det går inte att hitta ett enda spår av någon valkampanj.
Foto: Daniel Costantini
Bild 3 av 9 Boris Johnson kampanjar i Uxbridge med sin far Stanley, för att fortsätta som premiärminister även efter valet. För att det ska bli möjligt måste han vinna sin valkrets. Utan plats i parlamentet, ingen premiärministerpost.
Foto: Andrew Parsons/Polaris
Bild 4 av 9 Olika personer kan dölja sig under hjälmen olika år. DN har intervjuat årets ”Lord Buckethead” via e-post.
Foto: RM Press/Alamy
Bild 5 av 9 Valet 2017. Dåvarande premiärminister Theresa May bredvid ”Lord Buckethead” när de väntar på att valresultatet i valkretsen ska offentliggöras. Så funkar det i Storbritannien: Alla kandidater i kretsen radas upp tills i samma lokal resultatet ropas ut.
Foto: Alastair Grant/AP
Bild 6 av 9 Enligt de senaste lokala opinionsmätningarna verkar det som att Boris Johnson är den mest sannolika vinnaren i Uxbridge även om Labours motkandidat den 25-årige Ali Milani också har en chans.
Foto: Daniel Costantini
Bild 7 av 9 ”Jag tycker att vårt offentliga sjukvårdssystem är väldigt bra. Jag vill inte att Boris Johnson säljer ut det till Donald Trump”, säger Sarah Mohammed som pluggar matematik.
Foto: Daniel Costantini
Bild 8 av 9 25-årige Ali Milani är Labours kandidat i valkretsen Uxbridge and South Ruislip, där han utmanar Boris Johnson om parlamentsplatsen.
Foto: News Licensing
Bild 9 av 9 Ingengörsstudenten Yasin Mohammed är bekymrad över att det han lär sig nu om EU:s bestämmelser inte kommer att gälla längre när Storbritannien lämnar unionen.
Foto: Daniel Costantini