Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Vita huset tar inte tillbaka anklagelserna

Sean Spicer.
Sean Spicer. Foto: Nicholas Kamm/AFP

Vita huset tar inte tillbaka avlyssningsanklagelserna. Detta trots att det enligt FBI inte finns något som stödjer påståendena. ”Utredningen pågår fortfarande”, säger Vita husets presstalespersonen Sean Spicer.

FBI-chefen James Comey har under onsdagen förhörts om bland annat anklagelserna om att president Donald Trump skulle avlyssnats på order av tidigare presidenten Barack Obama. Trots att Comey sagt att det inte finns något som stödjer Trumps påstående tar inte Vita huset tillbaka anklagelserna.

Vita husets presstalesperson Sean Spicer sade under en pressträff på måndagen att det inte finns någon anledning att ta tillbaka anklagelserna eftersom saken fortfarande utreds. 

– Det finns en hel del områden som fortfarande måste undersökas och mycket information som måste diskuteras, sade han på pressträffen som CNN sände.

Sean Spicer tonade också ner utredningen om president Trumps eventuella Rysslandskopplingar.

–  De kommer att komma fram till samma slutsats som alla andra – att det inte finns något där. Att utreda det och ha bevis för det är två olika saker, sade han på pressträffen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.