Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 10:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/vita-jordbrukare-kritiska-mot-kontroversiell-landreform-i-sydafrika/

Världen

Vita jordbrukare kritiska mot kontroversiell landreform i Sydafrika

En man promenerar i stadsdelen Yeoville i centrala Johannesburg. Yeoville och näraliggande Hillbrow har förslummats sedan 1990-talet och många hyresvärdar har övergett sina hus. Dessa fastigheter kan komma att konfiskeras av staten om det nya förslaget till landreform blir verklighet.
En man promenerar i stadsdelen Yeoville i centrala Johannesburg. Yeoville och näraliggande Hillbrow har förslummats sedan 1990-talet och många hyresvärdar har övergett sina hus. Dessa fastigheter kan komma att konfiskeras av staten om det nya förslaget till landreform blir verklighet. Foto: Erik Esbjörnsson

Vita jordbrukare i Sydafrika går till hårt angrepp mot ett färskt förslag om att omfördela mark utan kompensation till de tidigare ägarna. Få frågor är så känsliga och avgörande för Sydafrikas framtid som den om en landreform. För president Cyril Ramaphosa, som kämpar med att rädda en ekonomi i fritt fall, väntar en känslig balansakt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in