Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

WHO skickar försöksvaccin till Kongo-Kinshasa

Världshälsoorganisationen (WHO) har skickat 4.000 doser ebolavaccin till Kongo-Kinshasa i ett försök att hejda utbrottet av den smittsamma febersjukdomen. Vaccinet är ett försöksläkemedel, som prövas för första gången efter det senaste stora utbrottet för två år sedan.

Omkring 20 personer beräknas ha avlidit i ebola i Kongo-Kinshasa sedan april. WHO har skickat 300 liksäckar till landet, vilket kan ses som en indikation på hur stort organisationen bedömer att utbrottet kan komma att bli.

I det stora ebolautbrottet i Västafrika 2014–2016 miste 11.300 personer livet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.