Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 15:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/who-varnar-for-sjukdomsutbrott-i-tripoli/

Världen

WHO varnar för sjukdomsutbrott i Tripoli

Den FN-erkända libyska regeringen har sitt säte i Tripoli. Foto: Mahmud Turkia/AFP

Världshälsoorganisationen, WHO, varnar för att en mängd infektionssjukdomar kan spridas via smutsigt vatten i området kring Libyens krigshärjade huvudstad Tripoli. Bland annat finns det risk att tuberkulos, mässlingen och diarréer kan få fäste.

Rätta artikel

Bara under den senaste veckans strider har 75 människor dödats och hundratals sårats, enligt WHO:s representant i Libyen. WHO har levererat läkemedel och första hjälpen-paket till sjukhusen, men dessa räcker bara i omkring två veckor. 

Tusentals människor har flytt striderna i området och WHO har beredskap för att hundratusentals kan bli hemlösa.

Den östlibyske krigsherren Khalifa Haftar har på senare tid ryckt fram mot Libyens huvudstad Tripoli, där den av FN erkända regeringen har sitt säte. Världssamfundet, däribland EU, har uppmanat parterna att nå en politisk lösning på konflikten.

Läs mer: En halv miljon barn i fara enligt Unicef

Ämnen i den här artikeln:

Libyen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt