Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Wikileaks släpper alla dokument

Foto: AP
Wikileaks meddelade på fredagen att man har lagt ut sammanlagt 251.287 telegram mellan amerikanska UD och amerikanska ambassader i hela världen.

Materialet är inte redigerat eller lösenordsskyddad och har en fritextbaserad sökfunktion, meddelade Wikileaks via Twitter.

USA och människorättsgrupper har varnat för en publicering där uppgiftslämnare inte skyddas. Tidigare samarbetspartner som Guardian, Der Spiegel och The New York Times fördömer beslutet.

"Detta var Julian Assanges eget beslut, hans och ingen annans", hette det i ett gemensamt fördömande från brittiska The Guardian, amerikanska The New York Times, tyska Der Spiegel och spanska El Pais.

"Vi beklagar starkt Wikileaks beslut att offentliggöra de oredigerade UD-telegrammen vilket nu försätter källorna i fara", hette det vidare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.