Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 15:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/william-barr-epsteins-dod-utreds/

Världen

William Barr: Epsteins död utreds

Foto: Alex Wong/AFP

USA:s justitieminister William Barr säger att Jeffrey Epsteins död väcker allvarliga frågor som måste besvaras.

Samtidigt hopar sig frågetecknen också bland politiker på sociala medier.

TT Text

William Barr säger att han har haft kontakt med justitiedepartementets generalinspektör som inleder en utredning av omständigheterna kring dödsfallet. Det sker utöver den utredning som FBI genomför, rapporterar Reuters.

I ett skriftligt uttalande säger Barr att han är bestört över nyheten om Epsteins död i häktet.

Sexbrottsanklagade Epstein ska enligt ABC News ha stått under särskild bevakning i häktet, efter att han häromveckan hittades skadad efter ett misstänkt självmordsförsök. Uppgifter gör dock gällande att han inte ska ha varit under bevakning i samband med sin död, rapporterar Reuters.

Epsteins död har orsakat reaktioner och spekulationer på sociala medier, inte minst på grund av uppgifterna om den bristfälliga bevakningen av honom. Alexandria Ocasio-Cortez, som är demokratisk kongressledamot, kommenterar dödsfallet på följande vis:

”Vi behöver svar. I massor.”

https://twitter.com/AOC/status/1160184184947781632

Den republikanske kongressledamoten Matt Gaetz skriver till Ocasio-Cortez att han ”håller med”. Han uppmanar också Jerrold Nadler, ordförande för representanthusets justitieutskott, att prioritera utredningen av omständigheterna kring Epsteins död högre än andra fall, som till exempel Rysslandsutredningen som enligt Gaetz ”aldrig ägde rum”.

https://twitter.com/RepMattGaetz/status/1160188542141816833