Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/yasmin-flyr-fran-syrien-vi-maste-betala-for-att-komma-vidare/

VÄRLDEN

Yasmin flyr från Syrien: ”Vi måste betala för att komma vidare”

Bild 1 av 10 När solen går ner börjar flyktingarna vandra mot den Ungerska gränsen. I skydd av mörkret hoppas de på att kunna ta sig över osedda så de slipper registrera sig i Ungern och att det blir deras första EU land.
Bild: Roger Turesson DN
Bild 2 av 10 Flyktingvågen mot Europa. När flyktingarna når den Ungerska sidan samlas de på ett fält för vidare transport till ett läger där de ska registreras. Men väntan blir lång och många har varken vatten eller mat. Många blir otåliga men polis ser till att ingen lämnar uppsamlingsplatsen.
Bild: Roger Turesson
Bild 3 av 10 Flyktingvågen mot Europa. En man från Syrien avvaktar vid det stängsel av taggtråd som satts upp på den Ungerska sidan. Han ropar att han försöker ta sig till Sverige och därför vill han inte bli registrerad i Ungern.
Bild: Roger Turesson DN
Bild 4 av 10 Flyktingvågen mot Europa. Ungersk polis spanar efter flyktingar som gömmer sig i buskarna på andra sidan stängslet. Vissa vill inte bli registrerade i Ungern och försöker därför att ta sig in osedda.
Bild: Foto Roger Turesson DN
Bild 5 av 10 Flyktingvågen mot Europa. När flyktingarna når den Ungerska sidan samlas de på ett fält för vidare transport till ett läger där de ska registreras. Men väntan blir lång och många har varken vatten eller mat. Många blir otåliga men polis ser till att ingen lämnar uppsamlingsplatsen.
Bild: Roger Turesson DN
Bild 6 av 10 Flyktingvågen mot Europa. När solen går ner börjar flyktingarna vandra mot den Ungerska gränsen. I skydd av mörkret hoppas de på att kunna ta sig över osedda så de slipper registrera sig i Ungern och att det blir deras första EU land.
Bild: Roger Turesson DN
Bild 7 av 10 Flyktingvågen mot Europa. När solen går ner börjar flyktingarna vandra mot den Ungerska gränsen. I skydd av mörkret hoppas de på att kunna ta sig över osedda så de slipper registrera sig i Ungern och att det blir deras första EU land.
Bild: Roger Turesson DN
Bild 8 av 10 När solen går ner börjar flyktingarna vandra mot den Ungerska gränsen. I skydd av mörkret hoppas de på att kunna ta sig över osedda så de slipper registrera sig i Ungern och att det blir deras första EU land.
Bild: Roger Turesson DN
Bild 9 av 10 En man springer mot gränsen med sin lilla dotter på axeln. När solen går ner börjar flyktingarna ta mot den Ungerska gränsen. I skydd av mörkret hoppas de på att kunna ta sig över osedda så de slipper registrera sig i Ungern och att det blir deras första EU land.
Bild: Roger Turesson DN
Bild 10 av 10 När solen går ner börjar flyktingarna vandra mot den Ungerska gränsen. Yasmine, 21 år, från Syrien väntar på en flyktingsmugglare vid en korsning nära gränsen. I skydd av mörkret hoppas de på att kunna ta sig över osedda så de slipper registrera sig i Ungern och att det blir deras första EU land.
Bild: Roger Turesson DN

Röszke. Flyktingsmugglaren vill ha 1.500 euro per person för att ta gruppen med syriska flyktingar över den ungerska gränsen. Då skulle han tjäna över 200.000 kronor på en kväll. ”Vi har inget val om vi vill komma vidare utan att lämna fingeravtryck”, säger Yasmin från Damaskus. Hennes mål är Trelle­borg i Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in