Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 18:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/zuckerberg-beredd-att-slass-mot-presidentkandidaten/

Världen

Zuckerberg beredd att ”slåss” mot presidentkandidaten

Bild 1 av 2 Mark Zuckerberg.
Foto: Brendan Smialowski/AFP
Bild 2 av 2 Elizabeth Warren.
Foto: Scott Eisen/AFP

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg är orolig att Elizabeth Warren ska bli president och tvinga honom att sälja tillbaka Instagram. 

Enligt en läckt inspelning som The Verge tagit del av, är han beredd att ”slåss” juridiskt mot presidentkandidaten. 

Konflikten har fått stor uppmärksamhet i USA. 

Demokraternas presidentkandidat Elizabeth Warren har tidigare sagt att hon ska verka för att splittra stora techbolag så som Facebook och Amazon. Det skulle till exempel innebära att Facebook skulle kunna bli av med Instagram som de tidigare köpt. 

Warren anser att de stora amerikanska bolagen har alldeles för stor makt över samhället. 

”De slog ner alla konkurrenter med bulldozer och använde vår privata information för egen vinning”, skrev presidentkandidaten i en bloggpost.  

Nu har en två timmar lång inspelning från ett internt Facebookmöte läckt ut till mediebolaget The Verge. Under mötet uttryckte vd:n Mark Zuckerberg en oro för att Warren skulle bli vald till USA:s nya president. 

”Om hon blir vald, skulle jag satsa på att vi kommer ha en juridisk utmaning och jag tror att vi skulle vinna den. Jag vill inte behöva stämma vår egen regering. Men i slutändan, om någon kommer och försöker hota något som är så livsviktigt, ställer du dig i ringen och slåss.”, säger Zuckerberg. 

Facebook har inte kommenterat Zuckerbergs uttalande men han har själv delat en länk till The Verges avslöjande på sin egen Facebooksida och kallar inspelningen för ”en ofiltrerad inblick i hans tankar”. 

Läs mer: 

Vänstern i USA hoppas att Warren kan besegra Biden

Martin Jönsson: Ingen enkel lösning på Facebooks haveri