Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-28 09:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/zuma-infor-ratta-men-annu-ar-han-inte-utraknad/

Världen

Zuma inför rätta – men ännu är han inte uträknad

Bild 1 av 6 Studenter på universitetet i Durban samlades på torsdagskvällen för att manifestera sitt stöd för den kontroversielle expresidenten Jacob Zuma.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 2 av 6 Jacob Zuma under ANC-konferensen i december i fjol då han steg åt sidan och ersattes av Cyril Ramaphosa som partiledare.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 3 av 6 Orten Nkandla har sett stora investeringar under Zumas år vid makten. 20 meter efter distriktsgränsen slutar den nylagda asfalten.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 4 av 6 ”Vägen, elektriciteten, vattnet – allt är tack vare Zuma. Den som haft problem med något har kunnat gå upp till hans hus för att få assistans”, säger Langa Nkosikhona och hans mamma Hlengiwe som bor i byn där Jacob Zuma har sin resort.
Foto: Erik Esbjörnsson , Erik Esbjörnsson
Bild 5 av 6 Unga studenter i Durban stöder Jacob Zuma – hans sista löfte som president var gratis högre utbildning.
Foto: Erik Esbjörnsson , Erik Esbjörnsson
Bild 6 av 6 Jacob Zumas kontroversiella privata hem i Nkandla, som byggdes ut för motsvarande 140 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.
Foto: Erik Esbjörnsson , Erik Esbjörnsson

KwaZulu-Natal. På fredagen inleds rättegången mot Sydafrikas expresident Jacob Zuma, som på 17 punkter åtalas för 783 fall av korruption samt pengatvätt och bedrägeri. ANC-ledningen skyr honom som pesten. Men i KwaZulu-Natal-provinsen har han fortfarande brett stöd och likt ett skadat lejon kan han bli farligare i ett trängt läge.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in