Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 04:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varningen-lamna-jobbet-annars-dodar-vi-dig/

NYHETER

Varningen: ”Lämna jobbet annars dödar vi dig”

Fraidoon Momand (i mitten) är tolk år de svenska militärerna i Sheberghan i norra Afghanistan. Han berättar att han blivit hotad på grund av sitt arbete och att han är rädd för vad som ska hända när svenskarnas bas läggs ned.
Foto: Magnus Hallgren

Fraidoon Momand är ögon och öron åt de svenska soldaterna i Jowzjanprovinsen i norra Afghanistan. Han har arbetat åt svenska militärer i ett år, men om knappt en månad lämnar svenskarna sin bas och Fraidoon Momand blir arbetslös. Han berättar att han i februari blev hotad till livet på grund av sitt arbete.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.