Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 14:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varningen-lamna-jobbet-annars-dodar-vi-dig/

NYHETER

Varningen: ”Lämna jobbet annars dödar vi dig”

Fraidoon Momand (i mitten) är tolk år de svenska militärerna i Sheberghan i norra Afghanistan. Han berättar att han blivit hotad på grund av sitt arbete och att han är rädd för vad som ska hända när svenskarnas bas läggs ned.
Foto: Magnus Hallgren

Fraidoon Momand är ögon och öron åt de svenska soldaterna i Jowzjanprovinsen i norra Afghanistan. Han har arbetat åt svenska militärer i ett år, men om knappt en månad lämnar svenskarna sin bas och Fraidoon Momand blir arbetslös. Han berättar att han i februari blev hotad till livet på grund av sitt arbete.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.