Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Nyheter

Veckans löp – vecka 21

Upploppen i Husby får politikerna att famla efter lösningar. Vänsterpartiet flirtar förgäves med Miljöpartiet. Och bröderna Coens nya film gör succé i Cannes. Det är några av ämnena i Veckans löp.

I panelen sitter DN:s Jessica Ritzén, Viktor Barth-Kron och Mats J Larsson. Programledare är Andreas Rolfer.

”Husbyborna undrar också vad som pågår.” 11.975 av Stockholmsförortens 12.000 invånare har inget med upploppen att göra, men de oroas för att dras över samma kam som våldsverkarna. Jessica Ritzén har besökt Husby.

”Märkligt skicka fram migrationsministern.” Fredrik Reinfeldts hantering av Husby-upploppen får kritik från Socialdemokraterna, men frågan är om Stefan Löfvén har så mycket bättre lösningar.

”SD hoppas upploppen ska ge fler väljare.” Sverigedemokraterna har legat förvånansvärt lågt med uttalanden om händelserna i Husby. Mats J Larsson tror att det är en medveten taktik.

”Undrade vem de biffiga vakterna vaktade...” Helena Lindblad har hängt med Hollywoodstjärnor på filmfestivalen i Cannes, och har två favoriter till att vinna Guldpalmen på söndag.

”Jonas Sjöstedt vill inte hamna offside.” Vänsterpartiets flirt med Miljöpartiet på DN Debatt har inte besvarats. Och något besked i regeringsfrågan kommer vi inte få från MP än på ett tag, tror Mats J Larsson.

”Egentligen är Bayern München bättre, men...” På lördag är det dags för final i Champions League. Johan Esk tror att Bayern München blir historiskt på ett sätt som klubben kanske inte vill.

”Jag har sparat 10.000 kronor i månaden.” DN:s Jessica Ritzén har belagt sig själv med köpstopp och har under åtta månader inte handlat något annat än mat och hygienartiklar.

”Säkrast att rösta på Ryssland.” Viktor Barth-Kron drar lärdomar från veckan som gått och drar en lättnadens suck över att Sverige gav poäng till Ryssland i Eurovisionsschlagerfestivalen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.