Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/amina-manzoor-e-cigaretterna-har-blivit-en-mycket-laddad-fraga/

Vetenskap

Amina Manzoor: E-cigaretterna har blivit en mycket laddad fråga

Somliga anser att e-cigaretter är ett sätt att få människor att sluta röka och att vejpning är en ganska harmlös vana. Andra anser att e-cigaretterna snarare kan få unga människor att börja röka vanliga cigaretter och att de långsiktiga hälsoeffekterna inte är tillräckligt utredda.
Somliga anser att e-cigaretter är ett sätt att få människor att sluta röka och att vejpning är en ganska harmlös vana. Andra anser att e-cigaretterna snarare kan få unga människor att börja röka vanliga cigaretter och att de långsiktiga hälsoeffekterna inte är tillräckligt utredda. Foto: Robert F. Bukaty/AP

Det är alltid oroande när unga och i övrigt friska människor drabbas av en mystisk sjukdom. Men e-cigaretter har funnit i många år – varför blir människor sjuka nu?

DN:s medicinreporter Amina Manzoor reder ut vad vi vet och inte vet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in