Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Vetenskap

En bild om dagen från Wild wonders of Europe

Många stora djur- och fågelarter ökar oväntat snabbt i antal i Europa. Fotoutställningen Wild Wonders of Europe kommer nu till Stockholm för att uppmärksamma att det går bättre och bättre för djuren. I 100 dagar kommer DN att publicera en bild om dagen från utställning.

Fotoutställningen Wild Wonders of Europe kommer att visas på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm 25 juni – 13 oktober 2013. 69 av Europas bästa naturfotografer har tagit foton i alla Europas 48 länder.

Utställningen, världens hittills största naturskyddskommunikationsprojekt, turnerar runt i Europa och har tidigare visats i Madrid, Berlin, Köpenhamn, Prag och Haag.

Ett tema i utställningen är projektet Rewilding Europe, som vill återskapa tio vildmarksområden i Europa på sammanlagt en miljon hektar till år 2020.

Mer information om utställningen finns här.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.