Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 06:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fiberrikt-brod-ger-battre-minne/

Vetenskap

Fiberrikt bröd ger bättre minne

Pumpernickel med ädelost, honungsvalnötter och svartvinbärsgelé.
Pumpernickel med ädelost, honungsvalnötter och svartvinbärsgelé. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Fiberrikt bröd till frukost ger bättre koncentration och minne ända fram till lunch. Vitt bröd gör däremot att vi presterar sämre. Det visar forskare i Lund i en ny studie.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in