Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 18:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-depressiva-tar-garna-till-choklad/

VETENSKAP

Forskare: Depressiva tar gärna till choklad

Choklad, en humörhöjare – för en kort stund.
Foto: Jeff Chiu / AP

Att frossa i choklad tycks vara ett tecken på att man är depressivt lagd. Det visar amerikansk forskning där sambandet mellan chokladkonsumtion och depression studerats.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.