Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-samlar-avforing-for-att-bevara-manniskans-tarmflora/

VETENSKAP

Forskare samlar avföring för att bevara människans tarmflora

Forskarna har parkerat sin provtagningsbuss i Nyagatare i norra Rwanda. I bussen finns en tank med flytande kväve som bevarar proverna vid -196 grader Celsius.
Foto: Christopher Corzett

”Domedagsvalvet” på Svalbard lagrar frön som ska rädda mänskligheten efter en katastrof. En liknande biobank behövs för att bevara vår tarmflora, enligt forskare som reser världen runt och ber folk i avlägsna byar att bidra med ett avföringsprov.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.