Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 22:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fosforlarmet-sa-farlig-ar-din-mat/

VETENSKAP

Fosforlarmet – så farlig är din mat

Foto: TT

För stora intag av fosfor i kosten ökar risken att dö i förtid i bland annat hjärt-kärlsjukdomar, enligt en ny studie i USA. Livsmedelsverket tonar ner riskerna, men rekommenderar att storkonsumenter av livsmedel med tillsatta fosfater minskar intaget.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.