Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 09:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/friskare-hjarta-hos-vegetarianer/

Vetenskap

Friskare hjärta hos vegetarianer

Bild 1 av 2 Vegetarianer får förmodligen i sig mindre mängder mättat fett.
Foto: Alamy
Bild 2 av 2 Inte all vegetarisk mat är nyttig. Det är viktigt att äta en varierad kost och att se upp med mättat fett och salt.
Foto: Alamy
Den som skippar kött och fisk till fördel för en vegetarisk diet löper väsentligt mindre risk för att drabbas av hjärtsjukdomar, visar brittisk forskning.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in