Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-21 22:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/godare-paskmat-servera-den-sa-har/

VETENSKAP

Godare påskmat? Servera den så här

Olika uppläggningar av samma ingredienser. En inspirerad av Wassily Kandinskys tavla ”Målning nummer 201” (längst t v) och en där alla ingredienser lagts ut utan att röra varandra. Deltagarna i studien tyckte att Kandinskyuppläggningen smakade bättre och var också villiga att betala mest för den.
Olika uppläggningar av samma ingredienser. En inspirerad av Wassily Kandinskys tavla ”Målning nummer 201” (längst t v) och en där alla ingredienser lagts ut utan att röra varandra. Deltagarna i studien tyckte att Kandinskyuppläggningen smakade bättre och var också villiga att betala mest för den. Foto: Charles Michel

Färg, ljud och form påverkar hur maten smakar, och när och vad vi äter är avgörande för vår hälsa senare i livet och hur länge vi lever.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in