Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 08:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/godare-paskmat-servera-den-sa-har/

VETENSKAP

Godare påskmat? Servera den så här

Olika uppläggningar av samma ingredienser. En inspirerad av Wassily Kandinskys tavla ”Målning nummer 201” (längst t v) och en där alla ingredienser lagts ut utan att röra varandra. Deltagarna i studien tyckte att Kandinskyuppläggningen smakade bättre och var också villiga att betala mest för den.
Foto: Charles Michel

Färg, ljud och form påverkar hur maten smakar, och när och vad vi äter är avgörande för vår hälsa senare i livet och hur länge vi lever.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.