Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Vetenskap

Gunthers gåta: Malkin och apotekaren

Other: Elin Lindwall

DN:s vetenskapsredaktör, civilingenjör, disputerad i partikelfysik, samt deltagare i SVT:s ”Genikampen”, utmanar dig med sina egna gåtor. Har du vad som krävs för att lösa dem?

Madam Malkin, häxan som äger butiken Madam Malkins klädnader för alla tillfällen på Diagongränd, klipper av en meter tyg från en rulle precis lika fort som apotekaren i Apotekarboden intill mäter upp en skopa glittersvarta skalbaggsögon i en påse. Vem blir färdig först om Madam Malkin klipper upp en rulle med 46 meter tyg i enmetersbitar och apotekaren mäter upp 46 skopor glittersvarta skalbaggsögon?

Klicka här för lösningen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.