Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Vetenskap

Gunthers gåta: Newt Scamanders äventyr

Other: Elin Lindwall

DN:s vetenskapsredaktör, civilingenjör, disputerad i partikelfysik, samt deltagare i SVT:s ”Genikampen”, utmanar dig med sina egna gåtor. Har du vad som krävs för att lösa dem?

Magizoologen Newt Scamander, legendarisk författare till boken ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, reste jorden runt för att hitta och studera magiska varelser, men han råkade även på vanliga djur under sina expeditioner. 

En morgon började han sina undersökningar genom att vandra 20 meter rakt norrut. Sedan gick han 20 meter åt väster, och därefter gick han 20 meter söderut, och kom då tillbaka till samma punkt som han hade utgått ifrån.

Där fick han syn på en björn. Vilken färg hade den?

Klicka här för lösningen

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.