Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Vetenskap

Gunthers gåta: Trewlaneys tekanna

Other: Elin Lindwall

DN:s vetenskapsredaktör, civilingenjör, disputerad i partikelfysik, samt deltagare i SVT:s ”Genikampen”, utmanar dig med sina egna gåtor. Har du vad som krävs för att lösa dem?

Sibylla Trewlaney, professor i spådomskonst på Hogwarts, har en speciell kristallkula och en speciell tekanna i silver som hon helst använder för att se in i framtiden. Kristallkulan är 30 år gammal, men den är också dubbelt så gammal som tekannan var när kristallkulan var lika gammal som tekannan är nu.

Hur gammal är tekannan?

Klicka här för lösningen

Här hittar du alla Gunthers gåtor.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.