Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 06:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/halften-invandrare-i-vikingastad-svensken-finns-inte-genetiskt/

VETENSKAP

Många inflyttade i vikingastad

Många av invånarna i vikingatidens Sigtuna var inflyttade visar en omfattande studie av lämningar från sex olika begravningsplatser.
Många av invånarna i vikingatidens Sigtuna var inflyttade visar en omfattande studie av lämningar från sex olika begravningsplatser. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I en omfattande studie av lämningar från sex olika begravningsplatser från vikingatidens Sigtuna var hälften av de undersökta personerna inflyttade från annat håll.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.