Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 17:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/han-optimerar-kroppens-eget-forsvar-mot-cancer/

VETENSKAP

Han optimerar kroppens eget försvar mot cancer

”Några kolleger trodde att det var en slump när de såg resultaten. De kunde inte riktigt tro på dem. Men efter ett par patienter insåg vi alla att resultaten stämde”, säger Michel Sadelain om den första Car-T-studien.
Foto: Paul Hansen

När Michel Sadelain berättade om sin idé att modifiera kroppens eget immunförsvar för att bekämpa cancer fick han rådet att låta bli eftersom alla trodde att det var omöjligt. Nu, mer än 20 år senare, har metoden revolutionerat behandlingen av vissa cancerformer och nämns till och med i förhandsspekulationerna till ett Nobelpris.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.