Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 08:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-gener-for-att-tala-farsk-mjolk-ar-ocksa-farska/

VETENSKAP

Karin Bojs: Gener för att tåla färsk mjölk är också färska

Foto: EVA TEDESJÖ

Vuxna människor som tål att dricka färsk mjölk är sällsynta i världen. Men här i norra Europa är vi vanliga. Det blev vi ganska nyligen, visar ny genetisk forskning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.