Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/klart-fler-antioxidanter-i-ekomat/

Vetenskap

Klart fler antioxidanter i ekomat

Ekologiskt är klart nyttigare än konventionellt odlat, enligt brittiska forskare.
Ekologiskt är klart nyttigare än konventionellt odlat, enligt brittiska forskare. Bild: Leif R Jansson/TT

Ekologiska frukter och grönsaker har klart mer antioxidanter och mindre bekämpningsmedel jämfört med konventionella grödor, enligt en ny studie. ”Den slår hål på myten om att odlingssättet inte påverkar kvaliteten”, säger Helen Browning vid brittiska Soil Association.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in