Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 16:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/kritik-mot-mexikansk-cancerklinik-som-riktar-sig-mot-barn/

VETENSKAP

Kritik mot mexikansk cancerklinik som riktar sig mot barn

Bild 1 av 2 Bröstcancerkirurgen och vetenskapsbloggaren David Gorski har granskat den mexikanska klinikens behandlingar på sajten Science Based Medi­cine. Han är mycket kritisk till de mexikanska läkarnas agerande.
Foto: Wikimedia Commons
Bild 2 av 2 Varje år får mellan fem och tio barn i Sverige ponsgliom eller DIPG. Det är en sällsynt tumör som drabbar en del av hjärnstammen som kontrollerar bland annat andning och hjärtslag.
Foto: Isabell Höjman/TT

Svårt sjuka barn från hela världen åker till en klinik i Mexiko för en oprövad och mycket dyr behandling. Men allt fler kritiska röster höjs mot att läkarna håller behandlingen och resultaten hemliga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.