Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 04:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/lupin-mojlig-i-korv-och-glass/

VETENSKAP

Lupin möjlig i korv och glass

Lupin kan användas för att tillverka livsmedel. Tyska forskare har nämligen lyckats framställa ett nästan smaklöst protein från lupinfrön – och råvaran kan användas i allt från glass till korv, rapporterar P4 Kronoberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.