Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-16 20:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/manniskans-ursprung-i-afrika-hittat/

Vetenskap

Människans ursprung i Afrika hittat

Ikun Ikunta och hans stora ju/´hoansi-familj som lever i Kalahariöknen i Namibia var några av dem som donerade det mitikondrie-dna som har analyserats i den nu aktuella studien. Forskaren Vanessa Hayes, som lever i regionen, har besökt Ikun Ikunta och hans familj regelbundet i över tio års tid.
Ikun Ikunta och hans stora ju/´hoansi-familj som lever i Kalahariöknen i Namibia var några av dem som donerade det mitikondrie-dna som har analyserats i den nu aktuella studien. Forskaren Vanessa Hayes, som lever i regionen, har besökt Ikun Ikunta och hans familj regelbundet i över tio års tid. Foto: Chris Bennett/ Evolving Picture/TT

Det var i dagens Botswana som människan tog sina första, stapplande steg. Antagligen vistades vi där i tiotusentals år innan vi erövrade resten av världen, visar forskning.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in