Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 06:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/nar-wien-dansade-for-vetenskapen/

VETENSKAP

När Wien dansade för vetenskapen

3.000 gäster deltog i vetenskapsbalen Ball der Wissenschaften, arrangerad av Wiens samtliga universitet och forskningsinstitut, i rådhuset i Wien.
3.000 gäster deltog i vetenskapsbalen Ball der Wissenschaften, arrangerad av Wiens samtliga universitet och forskningsinstitut, i rådhuset i Wien. Foto: Roland Ferrigato

De österrikiska högerpopulisterna döpte om sin årliga bal till Akademikerball, med omfattande protester som följd. Wiens universitet och forskningsinstitut svarade genom att starta en egen bal för att visa vad vetenskapen står för: excellens, öppenhet och mångfald.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.