Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-10 16:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/norges-manlandning-kraschade-ur-askan-reser-sig-nagot-storre/

Vetenskap

”Norges månlandning” kraschade – ur askan reser sig något större

Anne-Berit Hjorth Viken är driftschef för Technology center Mongstad, TCM, strax norr om Bergen. Hit kommer företag från hela världen för att testa tekniker för att fånga in koldioxid från industriutsläpp.
Anne-Berit Hjorth Viken är driftschef för Technology center Mongstad, TCM, strax norr om Bergen. Hit kommer företag från hela världen för att testa tekniker för att fånga in koldioxid från industriutsläpp. Foto: Chris Maluszynski

Världens största testcenter för att fånga in koldioxid ligger i Mongstad på norska västkusten. Hit reser experter och företag från USA, Kina, Kanada, Australien och andra länder för att studera hur utsläppen av växthusgaser ska kunna tämjas.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in