Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 19:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ny-apa-upptackt-i-afrika/

VETENSKAP

Ny apa upptäckt i Afrika

Till höger ses den nyupptäckta apan Cercopitechus lomamiensis från centrala Kongo-Kinshasa. Till vänster dess närmaste släkting, ugglemarkattan Cercopithecus hamlyni.
Till höger ses den nyupptäckta apan Cercopitechus lomamiensis från centrala Kongo-Kinshasa. Till vänster dess närmaste släkting, ugglemarkattan Cercopithecus hamlyni. Foto: Noel Rowe / Scanpix

Det är högst ovanligt i dagens värld att nya arter av stora däggdjur upptäcks. Men nu har det hänt. Forskare har hittat en ny art av markatta i regnskogarna i Centralafrika. Hur apan har undgått upptäckt tills nu är en gåta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.