Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 10:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/omfattande-ryskt-forskningsfusk-avslojat/

Vetenskap

Omfattande ryskt forskningsfusk avslöjat

I Ryssland förekommer omfattande fusk inom den akademiska världen. Plagiering är vanligt, samtidigt som forskare betalar pengar för att stå med som författare till studier till vilka de själva inte har bidragit till. Det visar en rapport från den ryska vetenskapsakademin.
I Ryssland förekommer omfattande fusk inom den akademiska världen. Plagiering är vanligt, samtidigt som forskare betalar pengar för att stå med som författare till studier till vilka de själva inte har bidragit till. Det visar en rapport från den ryska vetenskapsakademin. Foto: Wiktor Nummelin/TT

Det är inte bara inom idrotten som det fuskas i Ryssland. Även inom forskarsamhället tycks fusk vara mer eller mindre vanligt förekommande.

Det visar en färsk rapport som redan har resulterat i att ryska tidskrifter nu återkallar fler än 800 vetenskapliga artiklar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in