Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 02:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/provsmakning-av-forsta-odlade-hamburgaren/

Vetenskap

Provsmakning av första odlade hamburgaren

Forskare håller upp prover på så kallat in vitro-kött, odlat konstgjort kött, i ett laboratorium på universitetet i Maastricht i november 2011.
Forskare håller upp prover på så kallat in vitro-kött, odlat konstgjort kött, i ett laboratorium på universitetet i Maastricht i november 2011. Foto: Francois Lenoir/REUTERS

På måndagen tillagades och provsmakades världens första labbodlade hamburgare i London. – Det är en ganska intensiv smak, det liknar kött, men är inte lika saftigt, sade en av provsmakarna efteråt. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in