Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 12:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vanliga-hushallsprodukter-stor-kalla-till-luftfororeningar/

VETENSKAP

Vanliga hushållsprodukter stor källa till luftföroreningar

Bild 1 av 2
Foto: Henrik Montgomery/Janerik Henriksson
Bild 2 av 2 Smoggen över Los Angeles 2010. Utsläpp från vanliga hushålls- och industriprodukter, som parfymer, bekämpningsmedel och färg, tävlar nu med utsläpp från trafiken som den viktigaste källan till luftföroreningarna i staden.
Foto: Raul Alvarez, NOAA

AAAS I AUSTIN. Deodorant, hårsprej, handsprit, målarfärg och andra hushållsprodukter är en lika stor källa till organiska luftföroreningar i städer som trafiken, visar en ny studie.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.