Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 18:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vara-kostvanor-har-blivit-mer-gi/

VETENSKAP

Våra kostvanor har blivit mer GI

Enligt en ny rapport av Jordbruksverket äter vi mer kyckling och har anpassat våra matvanor till kolhydratfattiga dieter.
Enligt en ny rapport av Jordbruksverket äter vi mer kyckling och har anpassat våra matvanor till kolhydratfattiga dieter. Foto: Jessica Gow/TT

Vi äter mer kött och grönsaker och mindre av mjöl och mjölk. En ny rapport från Jordbruksverket visar att svenskarna har anammat kolhydratfattiga dieter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in