Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 05:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/virus-dna-fallde-lakaren-efter-att-forskaren-anlitats-som-expert/

Vetenskap

Virus-dna fällde läkaren – efter att forskaren anlitats som expert

David Hillis, professor i biologi vid University of Texas i Austin. Han har skapat bilden Tree of Life om hur allt levande varelser är släkt, och anlitades som expert för att avgöra om kvinnan verkligen fått hiv från läkarens patient.
David Hillis, professor i biologi vid University of Texas i Austin. Han har skapat bilden Tree of Life om hur allt levande varelser är släkt, och anlitades som expert för att avgöra om kvinnan verkligen fått hiv från läkarens patient. Foto: Mike Graczyk

En läkare gav sin före detta älskarinna en spruta med blod infekterat med hiv och hepatit C. Biologen David Hillis, som forskar om släktskap mellan alla levande organismer, var åklagarens expert första gången virus-dna användes som bevis i en amerikansk rättegång.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in