Hoppa till innehållet
Foto: Jonas Lindkvist, Ann-Sofi Rosenkvist

Bakning – bakrecept

Här samlar vi goda recept för dig som är sugen på att baka. Recept på bröd, bullar, tårtor, kakor och andra goda bakrecept.

Allt om: Bakning – bakrecept 138 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Ananas upp och ned

Det här är en amerikansk omvänd efterrättspaj som hade sin storhetstid för omkring 50 år sedan.

MAT & DRYCK

Fröknäcke med färskoströra

Knaprigt och gott bröd som passar till all slags ost. Passar även de som inte tål eller vill äta gluten.

MAT & DRYCK

Citron- och marängpaj

Pajdegen och citroncurden kan göras dagen före servering men marängen ska göras samma dag pajen ska serveras.

MAT & DRYCK

Syrnyky – frukostcheesecake

Underbara små färskostplättar som du bara måste testa! Dessa finns på frukostmenyerna på de flesta …

MAT & DRYCK

Vaniljlabneh toppad med rabarber, granatäpple och pistaschnötter

En dessert som får sin fräschör och syrlighet från vårens första rabarber samt krämig yoghurt.

MAT & DRYCK

Frasigt örtbröd

Servera det färdiga brödet medan det fortfarande är lite ljummet tillsammans med smör (som hinner smälta en …

SVERIGE

Bagaren Sven-Erik gör sin 63:e semmelsäsong – och har alltid hållit fast vid klassikern

Semmelwrap, syltsemla eller kanske en med choklad? På senare år har många nya varianter dykt upp inför …

MAT & DRYCK

Gahkku med sikrom

Gahkku är en traditionell samisk mjukkaka som här serveras med sikrom. Den kavlas ut till runda kakor och …

MAT & DRYCK

Ful Sudani – Jordnötskaka från Sudan

Det här receptet är min egen variant av ful sudani. Ibland är det roligt att ge sig själv lite svängrum och …

VETENSKAP

Karin Bojs: Vetet har en ny förälder från Georgiens berg

MAT & DRYCK

Baklava cheesecake – med filodeg

Gillar du baklava och cheesecake? Nu kan du njuta av båda samtidigt! Baklava cheesecake har allt som en …

MAT & DRYCK

Bärvåfflor

Det här är en ovanlig och smakrik variant av våfflor, där bär rörs ner i smeten.

MAT & DRYCK

Professorns chokladkaka med olivolja och nötter

Olivolja har en central plats i mitt kök även när jag bakar. Den här underbart goda chokladkakan har nästan …

MAT & DRYCK

Brownies med svarta bönor

Vi behöver äta mycket mera baljväxter. Och varför inte i en brownie. Bönorna ersätter vanligt mjöl och gör …

MAT & DRYCK

Små godingar med havre och kokos

De här små kakorna passar jättebra till en kopp kaffe eller te. De har en bra fettkvalitet och är ganska …

MAT & DRYCK

Kanel- och kardemummabullar

Gör bullarna hälsosammare genom att välja vegetabiliska fetter och lättmjölk. Och man kan ersätta en del av …

MAT & DRYCK

Äppelkaka med citron och pinjekärnor

Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen! Ja, äpplen innehåller verkligen många hälsosamma …

MAT & DRYCK
Havre, olivolja och nötter är gott att ha i kakbaket.

Ta en fika för hälsans skull

Fikastunden gör oss till sociala varelser, och bakverken kan rent av göra så vi får i oss mer mer fibrer, …

MAT & DRYCK

Varm mandelkaka med tagetesglass och hösthallon

Tagetes är inte bara fint i rabatten, bladen smakar också gott, till exempel i en glass.

MAT & DRYCK
Sockerkaka med torkade och färska blommor.

Sockerkaka med torkade och färska blommor

Under säsongen torkar Agnes och Mauritz Larsson Stormgaard blommor som ringblomma, rosenskära, blåklint, …

MAT & DRYCK

Silviatårta

En Silviatårta är en mjuk kaka med glasyr som toppas med riven kokos. Här får glasyren lite extra smak …

MAT & DRYCK
Honungskola med rosmarin och salt.

Honungskola med rosmarin och flingsalt

Gillar du smakerna i den här kolan kan du göra en sås på samma ingredienser men koka lite kortare, till cirka …

MAT & DRYCK
Bryggarfrallor med citronhonung.

Bryggarfrallor med citronhonung

Namnet på receptet kommer av att man tar vara på kornmassan, dravet, som blir över när man brygger öl.

MAT & DRYCK

Honungstårta lager på lager

Den här tårtan består av många lager spröda bottnar och sötsyrlig fyllning. Den blir godast om den får stå i …