Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Foto: Photocuisine

Dryck

DN:s experter tipsar om vin, öl och alkoholfritt.

Mer om Mat & Dryck

Allt om: Dryck 1134 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
I DN:s serie Ölskolan guidar Sanna Lindberg till stilar och smakmatchningar.

Ölskolan med veckans superkombo: Veteöl och sparris

Ölskolan del 7. Vilket öl ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta ölet?

MAT & DRYCK

Tolv ölnyheter som passar bra i majsolen

Ett roligt sätt att lära sig mer om öl är att prova samma stil, från olika bryggerier.

MAT & DRYCK

Balkongbubbel och picknick-pang – tolv vårvänliga viner

I Systembolagets tillfälliga släpp i maj hittar vi bubblande balkongvin och picknick-pang.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Doldisdruvan mencía doftar av grus och gräs

Vinskolan del 40. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Här är årets bästa roséviner

Alf Tumble har provat igenom årets rosa skörd och listar femton favoriter från aktuella och kommande …

MAT & DRYCK
Mischa Billing, sommelier och lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet.

Så blev rosévinet folkligt: ”Är vinvärldens dansband”

Varför har rosévin blivit den självklara drycken på sommarens festligheter? Sommelier Mischa Billing om en …

MAT & DRYCK
Sallad niçoise bjuder på ingredienser som kan göra valet av vin knepigt.

Veckans superkombo: Sallad niçoise & rosévin

Vinskolan del 39. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Många har vant sig vid olika digitala plattformar för möten under pandemin.

Många fördelar med att prova vin på distans

Digitala vinprovningar har fått ett uppsving under pandemin. De är mer tillgängliga och lockar en ny typ av …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: Alto Piemonte har gjort stortstilad comeback

Vinskolan del 38. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
”I början var jag chockad över att kunderna kunde köpa folköl för 59 kronor, säger Sanna Andersson, inköpsansvarig för öl på en Icabutik i Stockholm.

Pandemin ledde till ölboom i mataffären

I ett slag försvann krogförsäljningen, exporten, gränshandeln och ölmässorna. Under året som gått har …

MAT & DRYCK
Hamburgare är lätt att kombinera med öl, men det går att göra extra goda val.

DN:s ölskola med veckans superkombo: West Coast ipa och hamburgare

Ölskolan del 6. Vilket öl ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta ölet?

MAT & DRYCK
På tillfälligt besök.

Aprils bästa kombinationer av mat och dryck

På tillfälligt besök. Alf Tumble har plockat ut tolv favoriter från kommande lanseringar i april och matchat …