Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

Dryck

DN:s experter tipsar om vin, öl och alkoholfritt.

Mer om Mat & Dryck

Allt om: Dryck 1243 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Spaniens stolthet heter tempranillo

Vinskolan del 72. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Skynda att fynda världens bästa riesling

Rieslingfest! Få viner innebär så mycket vin för pengarna just nu som tysk och österrikisk torr riesling.

MAT & DRYCK

Alf Tumble: Vinvärlden äntligen redo för riesling på tyska

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Kantarelltoast och chardonnay

Vinskolan del 71. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK

Så bra är årets oktoberfestöl

Oktoberöl är mer än anonymt lageröl – det visar årets släpp som är rekordstort. Trots den smala nischen bjuds …

MAT & DRYCK

Nio höstviner som hyllas av DN:s vinskribent

Här är nio favoriter från september månads lanseringar av viner i mindre volymer.

MAT & DRYCK

Alf Tumble: Därför är Systembolagets utbud mer spännande än någonsin

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: Flera olika mikroklimat i regionen Marlborough

Vinskolan del 70. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
Septembernyheterna är både flaskor som valts ut av Systembolaget och flaskor som kvalat in tack vare god försäljning i beställningssortimentet.

Goda nyheter i fasta sortimentet

1 september släpps nya viner i det fasta sortimentet. DN:s Alf Tumble har valt ut tolv favoriter, från rött …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Av barberadruvan görs förträffliga pizzaviner

Vinskolan del 69. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Här är bästa svenska ölen till säsongens mat

Sveriges godaste tid är nu. Det tycker DN:s ölskribent Sanna Lindberg som guidar dig till rätt öl för …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Ölskolan guidar Sanna Lindberg till stilar och smakmatchningar.

Ölskolan med veckans superkombo: Golden ale och rökt fisk

Ölskolan del 16. Vilket öl ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta ölet?

EKONOMI
Hedda Spendrup på sin krog/bryggeri Omaka.

Statens bryggerisatsning skulle knäcka Spendrups – i stället skrevs ölhistoria

När Ulf och Jens Spendrup ärver bryggeriet efter sin pappa är det ett av de minsta i Sverige och på randen …

MAT & DRYCK
Alternativ till champagne? Alf Tumble tipsar om bland annat cava och cap classique.

Allt du vill veta om vin

Alf Tumble ger svar på vanliga läsarfrågor om vin.

MAT & DRYCK

Tolv viner som räddar sommaren

Under sommar och semester är utbudet av nyheter mindre. DN:s Alf Tumble har därför listat sex vita och sex …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Riesling och papayasallad

Vinskolan del 68. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Pontus Lindqvist och Philip Marthinsen har startat Djuce som tappar vin från erkända kvalitetsproducenter på burk.

Hållbarhetssatsning ger uppsving för kvalitetsvin på burk

Systembolagets nya hållbarhetsmärkning har öppnat upp för vin på klimatsmarta burkar.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Sangiovese spelar huvudrollen i Italiens kändisviner

Vinskolan del 67. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
– Vi är inte beroende av någon och har aldrig känt att vi behövt bräcka någon eller jaga någon hajp, säger Thomas Hansen, vd för Nynäshamns Ångbryggeri.

Nynäshamns Ångbryggeri fyller 25 år: ”Vi har aldrig varit beroende av någon”

Nynäshamns Ångbryggeri var ett av de första moderna hantverksbryggerierna. Nu fyller de 25 år men brygger …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Ölskolan guidar Sanna Lindberg till stilar och smakmatchningar.

Ölskolan med veckans superkombo: Suröl och chilihetta

Ölskolan del 15. Vilket öl ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta ölet?

MAT & DRYCK

Åtta svenska viner du borde testa

De svenska vinerna blir både fler och bättre. Lagom till sommaren släpps flera spännande flaskor och Alf …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: Bordeaux är måttstocken för kraftfulla röda viner

Vinskolan del 66. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK

Alf Tumble: Allt fler får upp ögonen för vår svenska dryckesskatt

INSIDAN
Sommaren bjuder på flera tillfällen till fest. Håkan Östlundh och Lotta Kühlhorn vill få fler att våga ställa till med kalas.

Så ordnar du den ultimata sommarfesten

Studentmottagning, midsommarfirande, examensfest eller kanske till och med bröllop?