Hoppa till innehållet
Illustration: Stina Wirsén

Krogkommissionen

Krogkommissionen består av medarbetare på Dagens Nyheters redaktion. Varje restaurang besöks anonymt minst två gånger, av olika personer. De testar många olika rätter och bedömer mat, dryck, miljö, service och prisvärdhet. Betyg sätts på en skala mellan 0 och 5.

Allt om: Krogkommissionen 400 ARTIKLAR

KULTUR
Öl i sejdel på Liebling, sivripaprikor på Borasco och primörer på Plais.

KK tipsar: Tre nytestade krogar på Söder

Öl och schnitzel, spanska smårätter eller frankofil kvarterskrog? Här är tips på tre restauranger i olika …

KULTUR
Signaturrätten ”Rich and royal” måste man vara två för att beställa.

Coup d'état: Den persiska middagsklubben utmanar inte smaklökarna

Krogkommissionen. Namnet till trots verkar det inte vara någon statskupp på gång i köket på Engelbrektsgatan.

KULTUR
Citrusgravad hälleflundra och sotad sparris med vårlamm.

Animo: Ambition och omsorg som gör att man blir på gott humör

Krogkommissionen. Trångt och stimmigt utan att vara påfrestande, gemytligt och familjärt utan att bli …

KULTUR
Bistro Mirabelle, Spesso och Borasco är tre trevliga tillskott på Stockholms krogscen.

Tre bra Medelhavskrogar i Stockholm

Spanskt, franskt och italienskt. Krogkommissionen tipsar om tre nytestade restauranger med Medelhavskänsla, …

KULTUR
Oxtartar och primörer är några av de rätter som Krogkommissionen smakade.

Plais: Frankofil kvarterskrog som vågar bryta den tråkiga trenden

Krogkommissionen. Nyöppningen på Högbergsgatan håller sig till den gamla hederliga …

KULTUR
Avokadomackorna på Le Mond mättar bra.

Krogkommissionen väljer Stockholms bästa frukost och brunch

Krogkommissionen. För den som vill äta frukost eller brunch i Stockholm finns det gott om ställen att välja …

KULTUR
Tonfisk med hyvlad rättika och japansk tosazusås  (195 kr).

Fat Cat Brasserie: En bedrift att göra så delikata ingredienser så intetsägande

Krogkommissionen. Ambitionen att skapa en levande kulinarisk mötesplats vid Sergels torg applåderas.

KULTUR
Sivripaprikor och dagens tarte.

Borasco: Söders nya krogpärla med smak av Medelhavet tar oss med storm

Krogkommissionen. Den tredelade restaurangen bjuder på tjurfäktningsromantik, alkoholromantik och vanlig, …

KULTUR
På Mirabelle råder fullt fokus på smaken och inget finlir med upplägget.

Bistro Mirabelle: Fransk nykomling som redan blivit en trivsam kvarterskrog

Krogkommissionen. Turbulenta tider får oss att tråna efter tröstmat på intima kvarterskrogar.

KULTUR
Vackert, gott och trevligt på Aira.

Aira: Genuin trivsel och precision på extremt välkoreograferad stjärnkrog

Krogkommissionen. Kombinationen av omsorg och oklanderlig estetik bländar DN:s testare, och inget annat än …

KULTUR

Elin Peters: Detta kan Stockholm lära sig av Göteborgs krogliv

KULTUR
När Krogkommissionen begår premiär i Göteborg testas Bang, Vrå och Project.

Krogkommissionen i Göteborg: Från påhittigt japanskt till en prisvärd fullträff

Krogkommissionen. Tre krogar får besök när DN:s Krogkommission nu expanderar utanför huvudstaden.

KULTUR
Maten på Spesso är rustik men estetisk.

Spesso: Italiensk matlagning med hjärta och hjärna

Krogkommissionen. När man tittar ut genom de stora fönstren på Spesso kan man lätt drömma sig bort.

KULTUR

Inte bara burgare på de nya snabbmatshaken

KULTUR
Pilgrimsmussla och kalixstrut tillhör höjdarna på menyn.

Doma: Lekfullt och varierat i uppgraderad hemma hos-restaurang

Krogkommissionen. Den smart komponerade menyn gör det möjligt att välja utifrån smak och hunger, men DN:s …

KULTUR

Elin Peters: Plötsligt vill alla servera långlunch

KULTUR
Schnitzel med surkål, kumminsmör och råstekt potatis. Till höger 1 liter Stiegl Goldbräu.

Liebling: Gemytligt umgänge över schnitzel och sejdel

Krogkommissionen. Ambitionen att uppgradera det centraleuropeiska köket uppskattas, men ska man ha så …

KULTUR

Elin Peters: Äntligen är Krogkommissionen tillbaka

KULTUR
Jokern övervakar chef's table.

Brasserie Astoria: Härligt avslappnat men lite ojämnt hos stjärnkrögaren

Krogkommissionen. Första besöket efter pandemiuppehållet blir på stjärnkrögaren Björn Frantzéns nya …

MAT & DRYCK
Gulddraken firar 20 år.

Studio DN 25 juni: En hemlig middag där jobbet tar notan – så görs DN:s krogtester

Under 20 år har DN:s krogkommission delat ut Gulddraken till Stockholms bästa restauranger.

STHLM

Gulddraken hyllar Stockholms bästa klassiska krogar

Gulddraken fyller tjugo år, och firar genom att utse Stockholms bästa klassiska krogar.

STHLM

Elin Peters: Krogen är en plats som skapar minnen

STHLM

20 år med Gulddraken: Så har Stockholms krogliv förändrats i grunden

I år fyller DN:s krogpris Gulddraken 20 år. Under åren som gått har Stockholm blivit en annan matstad på …

STHLM
Förrätt med salmalax i Folkparkens helgkasse.

Krogkommissionen testar fem färdiga middagskassar

Under coronakrisen testar Krogkommissionen hämtmat i stället för att gå på lokal.