Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Matsvinn

Allt om: Matsvinn 43 ARTIKLAR

EKONOMI

Forskarens tips för klimatsmart jul: Doggybags

Juletider är mattider. Vi frossar i ett överflöd av läckra godsaker. Baksidan är att extra mycket mat slängs.

MAT & DRYCK

Tomatgratäng med grönsaker och bönor

Med tomater som bas kan man fylla på sin gratäng väldigt fritt och varierat.

MAT & DRYCK

Fried kolhydrat med tomatslattssås

Här föredrar jag mindre kolhydrater som couscous, ris eller quinoa före till exempel pasta.

MAT & DRYCK

Så blir du svinnsmart – laga mat på rester

Lär dig laga mat på rester. Matkreatören Malin Landqvist ger smarta tips på maträtterna du alltid kan laga – …

MAT & DRYCK

Smulpaj med frukt, bär och torrt bröd

Här går det bra att blanda friskt. Just de där retliga små slattarna av sylt och marmelad är kanske precis …

MAT & DRYCK

Kolhydratbollar

De här bollarna görs av de kokta kolhydrater som ofta finns i kylskåpet, som rester av ris eller bulgur.

MAT & DRYCK

Elin Peters: Dags att lära sig laga mat baklänges

SVERIGE

Bullens varmkorv återkallas

HK Scan återkallar en sändning av Bullens varmkorv på grund av ett produktionsfel.

NYHETER

Emma Bouvin: Jag kan trösta mig med att de trycker i sig leverbiff på förskolan

STHLM

Festival med målet att ingen mat ska slängas

Att genomföra en av världens största matfestivaler utan matsvinn, är det möjligt?

STHLM

”En matfestival för alla med öppet sinne”

Snart är det dags för alla nyfikna läckergommar att sammanstråla i Kungsträdgården för årets upplaga av den …

STHLM

Elin Peters: Nya utmaningar för en modern matfestival