Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Foto: Lennart Weibull

Recept

Recept och middagstips från DN.se.

Mer om Mat & Dryck

Allt om: Recept 10434 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Misoglaserad aubergine

Den här smårätten fick jag tips om av en vän med japanska rötter. Jag har gjort en egen, lite mindre söt …

MAT & DRYCK

Salladsknyte med tofu, kål och chili

Dessa små paket blir så pigga i smaken. Man kan variera med spenatblad och lägga till finhackad salladslök i …

MAT & DRYCK

Curry på jackfrukt med lagerbladsris

Den här grytan går att äta redan efter en kvarts sjudning, men blir ännu godare om jackfrukten börjar dela på …

MAT & DRYCK

Friterad bananblomma med remoulad, rädisor och edamame

Det här blir en jättegod rätt, eftersom bananblommornas saftighet bevaras innanför den krispiga friterade …

MAT & DRYCK

Potatisgratäng med svamp

I samarbete med Allt om Mat. Gratängen är god att servera till kött, gärna vilt eller som ensamrätt med en …

MAT & DRYCK

Potatisgratäng med chèvre och valnötter

I samarbete med Allt om Mat. Gratängen passar bra till lamm, men är även god att servera som vegetarisk rätt.

MAT & DRYCK

Potatisgratäng med fänkål och dill

I samarbete med Allt om Mat. Gratängen är god att servera till fisk, till exempel torskrygg eller lax, gärna …

MAT & DRYCK

Hummerskagen med klassiska tillbehör

Älskad skaldjursröra som blir extra nyårslyxig med hummer.

MAT & DRYCK

Ostbollar

Enkla ostbollar som brukar ha en strykande åtgång till tolvslagets bubbel.

MAT & DRYCK

Ankbröst med svartrötter och getostkräm

Ankbröst är ett gott alternativ till den traditionella oxfilén.

MAT & DRYCK

Mjölkchoklad­pavlova med konjaksgrädde

Bottnarna kan bakas ett par dagar i förväg och förvaras på galler i rumstemperatur.

MAT & DRYCK

Finsk kålrotslåda

Lådan ska få en lätt brynt yta, och blir halvfast i konsistensen.