Recept och middagstips från DN.se.
Mer om Mat & Dryck
Med vårt klimat hinner våra svenska äpplen utveckla fina smaker och passar därför så bra i bakverk av olika …
Prinsessrulltårta fylld med jordgubbar och rabarber – lika god som den ser ut. Eller faktiskt ännu godare!
Går det över huvud taget att slå en klassisk morotskaka? Det skulle i så fall vara den här varianten – …
Kastrullkakan är ett av de lättaste recepten som finns. Och ändå blir den så otroligt god!
Muffins och paj i en och samma form – det blir inte bättre än så här. Dessa somriga muffins går även utmärkt …
Klassisk makedonsk pizza. Ett rustikt pizzaliknande bröd som toppas med kött, ursprungligen lamm men i dag …
Grillad aubergine med tomater. Paradajz är ordet för tomat. Visst är det vackert?
Grillade majskolvar med feferonismör. Jag är otroligt svag för majskolvar, eller kočani som jag säger.
Är grillsäsongen här ska det finnas kajmak. Den smakar som en blandning av färskost och vitost fast mycket …
Biffar med rökt kött och ost. En gurmanska pljeskavica får du om du blandar ner osttärningar och hackat rökt …
Choklad, bärsås och popcornsmul. Triple Oh:s chokladglass är av en typ som kallas BTB, ”bean to bar”, och …
I Triple Oh:s äppelpajglass finns både den tydliga smaken av bakat äpple, med en touche av kanel, och en …
Sherbet är en sorbetlik glass som till skillnad från sorbet innehåller någon mer ingrediens än bara …
En av otaliga klassiska brittiska pajer. Det här är en tolkning med tillsats av extra god svensk potatis.
Denna lättlagade dessert är influerad av crème brûlée och crema catalana. Men den smakar lite mer ägg och …
Betornas lite jordiga smak gifter sig fint med curryn. Jag använder gärna engelsk curry om jag får tag på …
Nu är det här inte ett traditionellt korvbröd, utan mer som frallor med stekt korv i degen.
Ärter är bland det bästa som finns. Även de frysta smakar sött, grönt och fylligt och har en härlig kulör.
Färsk majs är en stor personlighet med många vänner. Den sällskapar gärna med såväl majonnäs och ost som …
Den här salladen kan man göra året om, men den passar särskilt bra på våren när sparrisen är pigg och det är …
Det här är en extremt lättlagad thailändsk sidorätt som jag gör ofta. Har jag inga asiatiska bladgrönsaker …
Nasu dengaku är en underbar japansk auberginerätt som jag ”salladfierat” med mjukstekt spenat, krispig gurka …
Nyttig, god och tuggvänlig. En ljuvlig sallad med olika konsistenser och smaker i fin balans – söt …
Tahini, mjölkchoklad och hasselnötter passar så bra ihop! Även om en del saknar smöret i veganska cookies kan …
För att använda den här funktionen behöver du vara inloggad.
Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.
Se våra erbjudanden