Hoppa till innehållet
Foto: Beatrice Lundborg

Recept

Recept och middagstips från DN.se.

Mer om Mat & Dryck

Allt om: Recept 11207 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Skagen upp och ned

En sådan enkel och ljuvlig klassiker toast Skagen är. De få ingredienserna är briljant kombinerade.

MAT & DRYCK

Tomat Tatin

Den klassiska upp och nedvända äppelpajen tarte Tatin uppfanns 1888 i Frankrike av Stephanie Tatin.

MAT & DRYCK

Persiskt saffransris – tahchin

Det här är en ståtlig persisk rätt som kan göras på hundra olika vis. Somliga tillsätter några droppar …

MAT & DRYCK

Ananas upp och ned

Det här är en amerikansk omvänd efterrättspaj som hade sin storhetstid för omkring 50 år sedan.

MAT & DRYCK

Citronsill med vanilj

Detta är en lite annorlunda smaksättning på sillen men den blir mycket god, så våga prova.

MAT & DRYCK

Krämig basilika- och vitlökssill

Om inte all sill går åt på midsommaraftonen bör den ätas upp de närmaste dagarna eftersom hållbarheten inte …

MAT & DRYCK

Fröknäcke med färskoströra

Knaprigt och gott bröd som passar till all slags ost. Passar även de som inte tål eller vill äta gluten.

MAT & DRYCK

Rödbets- och pepparrotsgravad lax

Gravlaxen får vacker färg av rödbeta och passar utmärkt ihop med den stingiga pepparroten.

MAT & DRYCK

Grillade lammracks med svensk pesto

Grillat vill vi ha till midsommar, här bjuds på saftiga lammracks med en försvenskad variant av den …

MAT & DRYCK

Tiramisu med jordgubbar, mandelbiscotti och lemon curd

Jordgubbar ska det vara på midsommar och här samsas svenska och italienska smaker i riktig sommardessert.

MAT & DRYCK

Florencias chimichurri

Den mest traditionella såsen i argentinsk asado. Det finns miljarder olika recept och alla har sin egen …

MAT & DRYCK

Bife de chorizo – ryggbiff med grillat vitlökssmör

Detta är en lite snabbare tillagning av ryggbiff eftersom du delar och tillagar köttet i bitar.

MAT & DRYCK

Cebollas de verdeo asadas – grillad färsklök

I Argentina går det att få tag på lilarosa superspäd färsklök som är lite tjockare än salladslök.

MAT & DRYCK

Pescado ala plancheta – fisk på plåt

Det är härligt att grilla en hel fisk som flera kan dela på och äta med olika salsor och såser.

MAT & DRYCK

Utdragen getostmacka

Den här goda ostkrämen är inspirerad av olika röror från Mellanöstern. Det kommer att bli över av röran, men …

MAT & DRYCK

Renoverad landgång

Något exakt definierat original av landgången existerar inte. Men förr i tiden pryddes den ofta med räkor, …

MAT & DRYCK

Ny nordisk landgång

Här en nyskapelse, en lång macka med rejäla nordiska smaker. Den som inte gillar sött matbröd kan välja …

MAT & DRYCK

Avlång tonfiskmacka med variation

Ett sätt att ta vara på landgångsprincipen är att göra en röra som grund och toppa med olika tillbehör.

MAT & DRYCK

Svampmacka

En svampmacka är både bland det godaste och det enklaste man kan göra om man är många.

MAT & DRYCK

Rostad spetskål med Brillat Savarin, brynt smör, citron och örter

Brillat Savarin är en fet, krämig fransk ost. Om man värmer den försiktigt blir den nästan flytande och man …

MAT & DRYCK

Rosé sangria

En läskande vinbål, en sangria, kan vara riktigt gott när det är varmt väder och man längtar efter något som …

MAT & DRYCK

Asiatisk inkokt lax med sojamajonnäs

Inkokt lax är en riktig sommarklassiker, som är enkel att göra och passar bra som bjudmat.

MAT & DRYCK

Strimlad biff från Yunnan

Yunnan är en så spännande region i Kina med mat som är stark både av sichuanpeppar och chili (och ibland …

MAT & DRYCK

Kyckling peri peri med vårgrönt ris

Denna riktigt eldiga kycklingrätt har sitt ursprung i Portugal och Sydafrika och serveras numera lite …