Hoppa till innehållet
Foto: Beatrice Lundborg

Recept

Recept och middagstips från DN.se.

Mer om Mat & Dryck

Allt om: Recept 11107 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Kall sellerijuice

Det är uppfriskande och aptitretande att inleda en lunch eller middag med ett glas nypressad juice på frukt …

MAT & DRYCK

Ostfyllda biffar med fänkål och apelsin

Till en grill som grillar/steker på båda sidor samtidigt passar det bra att fylla köttet.

MAT & DRYCK

Blomkål med sardell- och apelsinsmör

Tillaga blomkålen i en sous vide-cirkulator. Servera som tillbehör till kött eller som en förrätt.

MAT & DRYCK

Extra knaprig friterad kyckling

Dessa friterade kycklinglår blir riktigt saftiga och krispiga. Metoden är framför allt inspirerad av …

MAT & DRYCK

Ful Sudani – Jordnötskaka från Sudan

Det här receptet är min egen variant av ful sudani. Ibland är det roligt att ge sig själv lite svängrum och …

MAT & DRYCK

Suqaar – Lammgryta med färska tomater, paprika och koriander

Suqaar är en lättlagad lammgryta som kan serveras med tunnbröd eller ris. Det är en traditionell maträtt i …

MAT & DRYCK

Salata aswad be zabadi – Sudanesisk aubergineröra med jordnötssås

Den här krämiga röran med aubergine och jordnötssmör kan serveras tillsammans med tunnbröd som förrätt eller …

MAT & DRYCK

Bajiye – Somalisk falafel

Det här är en rätt som du aldrig tröttnar på och som passar till allt – på buffén, som mellanmål och på …

MAT & DRYCK

Bambaya tabikh – Sudanesisk okragryta

Traditionellt är det här en gryta som lagas med kött, men här har jag valt att göra en helt vegetarisk …

MAT & DRYCK

Dovhjortscarpaccio med sardellmajo, fläderbärskapris och löjrom

Exakt vilken styckningsdetalj man väljer här är inte det viktigaste, men det måste vara en köttbit som går …

MAT & DRYCK

Vildsvinsschnitzel med örtsmör och persiljesallad

Banka ut vildsvinskarrén så att det blir riktigt tunn, och stek den i mycket smör så att den blir frasig.

MAT & DRYCK

Hjortragu med skogssvamp, lök och örter

Bäst smak får dovhjortsköttet om man tillagar det så lite som möjligt, tycker Gustav Leonhardt.