Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

Recept

Recept och middagstips från DN.se.

Mer om Mat & Dryck

Allt om: Recept 11362 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Äppelrutor

Med vårt klimat hinner våra svenska äpplen utveckla fina smaker och passar därför så bra i bakverk av olika …

MAT & DRYCK

Prinsessrulle med jordgubbar och rabarber

Prinsessrulltårta fylld med jordgubbar och rabarber – lika god som den ser ut. Eller faktiskt ännu godare!

MAT & DRYCK

Morotskladdkaka med vallmo

Går det över huvud taget att slå en klassisk morotskaka? Det skulle i så fall vara den här varianten – …

MAT & DRYCK

Kastrullkaka

Kastrullkakan är ett av de lättaste recepten som finns. Och ändå blir den så otroligt god!

MAT & DRYCK

Hallonmuffins med pajsmul

Muffins och paj i en och samma form – det blir inte bättre än så här. Dessa somriga muffins går även utmärkt …

MAT & DRYCK

Pastrmajlija

Klassisk makedonsk pizza. Ett rustikt pizzaliknande bröd som toppas med kött, ursprungligen lamm men i dag …

MAT & DRYCK

Patlidžan i paradajz

Grillad aubergine med tomater. Paradajz är ordet för tomat. Visst är det vackert?

MAT & DRYCK

Kočani

Grillade majskolvar med feferonismör. Jag är otroligt svag för majskolvar, eller kočani som jag säger.

MAT & DRYCK

Kajmak

Är grillsäsongen här ska det finnas kajmak. Den smakar som en blandning av färskost och vitost fast mycket …

MAT & DRYCK

Gurmanska pljeskavica

Biffar med rökt kött och ost. En gurmanska pljeskavica får du om du blandar ner osttärningar och hackat rökt …

MAT & DRYCK

Glasspokal BTB choklad

Choklad, bärsås och popcornsmul. Triple Oh:s chokladglass är av en typ som kallas BTB, ”bean to bar”, och …

MAT & DRYCK

Glasspokal bakat äpple

I Triple Oh:s äppelpajglass finns både den tydliga smaken av bakat äpple, med en touche av kanel, och en …

MAT & DRYCK

Glasspokal citron & raps

Sherbet är en sorbetlik glass som till skillnad från sorbet innehåller någon mer ingrediens än bara …

MAT & DRYCK

Ost- och lökpaj

En av otaliga klassiska brittiska pajer. Det här är en tolkning med tillsats av extra god svensk potatis.

MAT & DRYCK

Bärig äggkopp med havreströssel

Denna lättlagade dessert är influerad av crème brûlée och crema catalana. Men den smakar lite mer ägg och …

MAT & DRYCK

Gul vårvintersoppa

Betornas lite jordiga smak gifter sig fint med curryn. Jag använder gärna engelsk curry om jag får tag på …

MAT & DRYCK

Korvbröd

Nu är det här inte ett traditionellt korvbröd, utan mer som frallor med stekt korv i degen.

MAT & DRYCK

Ärtan pärtan – en smörgås

Ärter är bland det bästa som finns. Även de frysta smakar sött, grönt och fylligt och har en härlig kulör.

MAT & DRYCK

Potatissallad med majs, chili och lök

Färsk majs är en stor personlighet med många vänner. Den sällskapar gärna med såväl majonnäs och ost som …

MAT & DRYCK

Sparris med ärtor, räkor och vispad citronricotta

Den här salladen kan man göra året om, men den passar särskilt bra på våren när sparrisen är pigg och det är …

MAT & DRYCK

Wokat grönt i ostronsås

Det här är en extremt lättlagad thailändsk sidorätt som jag gör ofta. Har jag inga asiatiska bladgrönsaker …

MAT & DRYCK

Misogrillad aubergine med kimchimajonnäs

Nasu dengaku är en underbar japansk auberginerätt som jag ”salladfierat” med mjukstekt spenat, krispig gurka …

MAT & DRYCK

Grönkålssallad med sötpotatis och halloumi

Nyttig, god och tuggvänlig. En ljuvlig sallad med olika konsistenser och smaker i fin balans – söt …

MAT & DRYCK

Vegan milky hazel and tahini cookie

Tahini, mjölkchoklad och hasselnötter passar så bra ihop! Även om en del saknar smöret i veganska cookies kan …